De verborgen kracht van honing met kaneel

honing kaneel geneest meeste ziekten kwalen cholesterol hartkwalen te koop imker ceylon

BESTEL HIER ONLINE
KANT & KLAAR
MIX HONING/KANEEL

Honing met kaneel wordt door veel mensen gebruikt tegen allerlei kwalen. In dit artikel gaan we dieper in op de werkingen van deze combinatie. Als eerste komt honing aan de orde. Zo is het belangrijk dat de te gebruiken honing wel aan voorwaarden voldoet. Lees het hele artikel, want in de tweede helft treft u een verdieping aan over de werking van rauwe honing samen met kaneel.

Lang voordat wat wij als beschaving beschouwen was geboren was honing een levensmiddel dat door veel traditionele culturen geprezen werd. Oude volkeren in Spanje, Ind

ia, Egypte en over de hele wereld wisten dat honing een unieke rijkdom aan voedingsstoffen leverde. Maar ver van honing uit een schattig klein plastic flesje in de vorm van beren te knijpen aten deze mensen hun honing vers geoogst van lokale bijenkorven, onaangeroerd en onbesmet door de beschaafde mens.

In tijden voordat de commerciële verwerking van onze voedselvoorziening overnam, werden de opmerkelijke medische voordelen van natuurlijke honing begrepen door de primitieve mens. Momenteel, als we pauzeren om een nadere blik op de samenstelling van natuurlijke honing te werpen, kunnen we duidelijk zien waarom het van onschatbare waarde is.

Genezende factoren in natuurlijke honing

Kant-en-klare mix honing-kaneel met ceylon kaneel kopen?
Bekijk hier meer informatie over kopen van honing-kaneel >>

Natuurlijke honing bevat stuifmeel, waar veel vooraanstaande voedingsdeskundigen aan refereren als een krachtig supervoedsel. Onder de vele voordelen van bijenpollen zijn allergieverlichting, ontgiften, antikanker eigenschappen, meer energie, aminozuren, vitaminen en duizenden nuttige enzymen. Natuurlijke honing is één van de rijkste natuurlijke bronnen van amylase, een enzym dat de goede vertering van koolhydraten vergemakkelijkt.

Dit maakt ruwe honing een uitstekende metgezel van toast of havermout. Dit essentiële enzym gaat verloren het moment honing verhit wordt met temperaturen boven de 40 graden celcius, omdat amylase wordt omgezet in zetmeel bij blootstelling aan warmte. Deze verhittingen worden in Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische landen vrijwel altijd toegepast, waardoor honing in dit opzicht dus waardeloos wordt.

Propolis, een materiaal dat bijen gebruiken voor steriel houden van hun woning, is een ander profijtelijk deel van natuurlijke honing. Van propolis >> wordt aangenomen dat het antioxidant, antimicrobiële en zelfs antikanker eigenschappen heeft. Er wordt gezegd dat het het immuunsysteem versterkt en ook de gezondheid van de lever vergroot.
Natuurlijke honing is een uitstekende bron van flavonoïden (met name flavanonen, flavonen en flavonolen). Deze hebben krachtige antioxiderende eigenschappen die ons beschermen tegen ziekten en aandoeningen.

Tips voor het genieten van natuurlijke honing

Vergeet niet dat bewerkte honing extensief is verwarmd en gefilterd om te verzekeren dat het dezelfde heldere, gouden vloeistof die we allemaal verwachten. Dit is hoofdzakelijk honing die ontdaan is van al zijn voordelen en bevat geen van de heilzame voedingsstoffen die hierboven vermeld zijn.

Let goed op etikettering om ervoor te zorgen dat je goede kwaliteit natuurlijke honing krijgt. Het moet volledig onbewerkt en onverwarmd zijn. De waardevolle enzymen in honing blijven alleen behouden als de honing wordt nooit verwarmd tot boven de 40 graden celcius.

Van groot belang is dat de honing natuurzuiver is!

Bekijk hier hoe natuurlijke honing gewonnen moet worden>>
Samenstelling honing met kaneel kopen? Klik hier >>

Puristen beweren echter dat echte natuurlijke honing op generlei wijze verwarmd mag worden. Om dezelfde reden mag natuurlijke honing alleen worden toegevoegd aan levensmiddelen nadat ze zijn gekookt en nooit vooraf, aangezien elke blootstelling aan hitte het risico loopt tot vernietiging van de heilzame voedingsstoffen in de honing. Vergeet niet als het voedsel te heet is om aan te raken, is het waarschijnlijk te heet voor enzymen.

Honing met kaneel echte imker rauwe honing koud geslingerd heilzaam

Natuurlijke honing opgeslagen in gesloten luchtdichte potten bederft niet. Het is een zeer stabiele voeding die fijner wordt met ouder worden, net als een goede wijn. Open potten zullen vers blijven gedurende minstens enkele maanden. Zelfs dan zal natuurlijke honing simpelweg fermenteren, niet bederven. Vergisting verbetert de voordelen van natuurlijke honing, hoewel sommige de smaak niet kunnen waarderen. 

Schrijfster: Elizabeth Walling.

Combinatie honing met kaneel; kwakzalverij..?

Honing en kaneel.. Hoeveel van dit soort huis-, tuin- en keukentips zijn er wel niet, die ons gewoon van de meest basale klachten af kunnen helpen. Een volwaardig plantaardig medicijn. Preventief én genezend. Vergelijk het met de wetenschap van 'De Ui'.
Maar voor nu even naar Honing én kaneel. Zomaar wat dingen die door verschillende mensen/instanties beweerd worden:

HARTKWALEN

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vkan de cholesterol verminderen in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. Regelmatig gebruik van dit proces kan bevrijden van ademnood en de hartslag versterken.

ARTRITIS

Artritis patiënten kunnen dagelijks, ‘s morgens en ‘s avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

BLAAS INFECTIES

Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het. Dit kan de bacillen in de blaas vernietigen.

CHOLESTEROL

Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.

Volgens sommige bronnen kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

VERKOUDHEDEN

Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid  kunnen genezen, en de sinussen schoonmaken.

Maagklachten

Honing ingenomen met kaneelpoeder kan helpen bij maagpijn en reinigen maagzweren vanaf hun wortel.

GAS

Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, het de gasvorming in de maag verminderd.

IMMUUN SYSTEEM

Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder kan het immuun stelsel versterken en het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen beschermen. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

INDIGESTIE

Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.

INFLUENZA : GRIEP

Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep….

PUISTJES

Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel

HUIDINFECTIES

Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

GEWICHT VERLIEZEN

Dagelijks ’s morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en ’s nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.

VERMOEIDHEID

Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 03:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

SLECHTE ADEMHALING

Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

Vrijwel zeker is dat de farmaceutische industrie niet wil dat dit de ronde doet. De eenvoud waarmee natuurlijke middelen ons  lichaam weldadig kunnen genezen, wordt té vaak over het hoofd gezien. Neem nou eens gewoon Honing en Kaneel. En neem nou ook eens de feiten..

Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een “wonderolie” (heel effectief) voor alle soorten kwalen.

Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten vaak niet schaadt.

Weekly World News, een Canadees tijdschrift, heeft gaf op 17 januari 1995 een lijst van kwalen/ziektes op, die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht. Hiernaast deze lijst.

BESTEL HIER ONLINE
KANT & KLAAR
MIX HONING/KANEEL


 

 

 

Bekijk meer over onze honing - kaneel >>

Ga terug

Reactie door Herman de Jong |

Beste mensen,

Geweldig wat honing i.c.m. kaneel kan bewerkstelligen.
Ik ga het zeker proberen.

Vraag: bij de tips wordt steeds een HEET glas water gebruikt.
Zijn de werkzame enzymen in de honing dan nog behouden?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groet, Herman

Reactie door Rita |

Precies hetzelfde vroeg ik mij ook af.......

Antwoord door Gerard van de Braak

Veilige grens voor behoud van enzymen is een max. temperatuur van 40 graden celcius.

Voeg honing daarom altijd pas toe als warme vloeistoffen op drinktemeratuur zijn.
Lauw warm water geeft dus geen kwaliteitsverlies

Reactie toevoegen