Chips fabrikant Lays gaat een smaakvariant met honing op de markt brengen

Fans kiezen nieuwe chipssmaak: ribbetjes met honing

Ribbetjes met honing: dat is de nieuwe smaak van chipsfabrikant Lay's. Bruggeling Tim Van Peteghem (30) bedacht de nieuwe combinatie.

Hij kreeg bijna de helft van alle stemmen achter zijn naam. Zijn smaak werd samen met Cocktail Andaluz en New York Hot Dog door een jury én door de Belgen gekozen uit maar liefst 125.998 smaakinzendingen. Dit jaar liet de Belg zich inspireren door de frietkotcultuur, Belgische klassiekers en de wereldkeuken.

De uitslag van het Belgische volk

12 weken lang kraakte België opnieuw voor de Lay’s chipssmaken New York Hotdog, Cocktail Andaluz en Honey glazed BBQ Ribs – de finalisten van de Lay’s ‘Maak Je Smaak-The Battle’ actie. Op dinsdag 10 december kregen de finalisten Pierre Abergel, Sander Poppe en Tim Van Peteghem eindelijk te horen wie de grote winnaar is geworden! De Belgen hebben massaal gestemd en hebben de smaak Honey glazed BBQ Ribs bekroond als winnaar. De smaak van Tim Van Peteghem wordt dus de nieuwe Lay’s Limited Edition van 2014.

De nieuwe smaken vormen samen de inhoud van een 'frituur'

Bekijk ook:

De Verborgen kracht van honing met kaneel

Eerlijke Nederlandse honing van de imker

Volgens Van Peteghem is het geheim van zijn recept een combinatie van zoete honing met het gerookte van een barbecue en het hartige van de ribbetjes. De Bruggeling krijgt behalve 1% van de omzet ook 25.000 euro op zijn bankrekening.

Helaas is het nog altijd niet zo dat er rekening gehouden wordt met de volksgezondheid. Dit blijkt wel uit de smaak-varianten waaruit gekozen werd. Het is aan te bevelen dat Lays volgend jaar eens niet 'lekkerste smaak' maar 'gezondste chips' laat kiezen..

Ga terug

Reactie toevoegen