Honing met citroen? Kan helpen tegen veel ziektes en kwaaltjes!

Honing citroen gebruiken tegen griep afvallen online bestellenElke ochtend een glas warm water met honing drinken kost ons bijna niets, maar kan ons wel een hoop opleveren. Dit is een van die natuurlijke middel  en die al super lang bestaan en ergeffectief zijn.

Wanneer we ’s ochtends opstaan, hebben we bijna nergens tijd voor en zijnwe ons de hele ochtend aan het haasten. We eten even snel iets wat we gewoon in huis hebben bij onze koffie en sjezen dan de deur uit zonder ons lichaam werkelijk voor te bereiden op de eisen waar het gedurende de dag aan moet voldoen.

Je dag beginnen met een glas warm water met honing kan dan ook meerdere voordelen bieden. Als we deze gewoonte dan ook nog eens ondersteunen met een gebalanceerd en voedzaam ontbijt, dan zullen we vol energie en met een sterker immuunsysteem de deur uitgaan.

Warm water met honing: kan helpen bij gewichtsverlies 

Bekijk ook:

Honing met kaneel helpt tegen allerlei klachten >>

Gebruik propolis tegen allerlei ontstekingen en winterkwaaltje >>

Bestel onze honing eenvoudig online in de webshop >>

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is honing een vervanger voor suiker. Het is rijk aan aminozuren, vitamines en mineralen. Honing is ongetwijfeld een goede aanvulling op ons dieet en kan ons helpen minder calorieën te consumeren, waardoor we sneller af zullen vallen.

Je dag beginnen met een glas warm water met honing verbetert de fundamentele lichaamsfuncties die ons helpen bij het afvallen.

 • Het zuivert ons systeem
 • Het is verzadigend
 • Het verbetert de spijsvertering en voorkomt constipatie
 • Het is een verkwikkend middeltje dat ervoor zorgt dat we actiever worden

Als je dus op een gezonde manier wilt afvallen, aarzel dan niet om ’s ochtends een glas warm water met honing en een snufje kaneel te drinken. Doe dit ’s ochtends wanneer je net bent opgestaan en eventueel ook ’s avonds vlak voor het slapengaan. Door dit te doen versnel je namelijk ook je stofwisseling. 

Zo maak je het klaar:

 

Knijp een citroen uit in een groot glas, doe er een theelepel honing bij (bijvoorkeur Heidehoning) en giet er water van ca. 40 graden bij. Laat het even een beetje afkoelen tot het drinkbaar is en drink het op. De citroen weekt de slijm los en de honing zorgt voor een beschermend laagje in de keel. Het warme water brengt de keel tot rust. Zowel de citroen als de Heidehoning helpen de bacteriën te doden.

Verbetert de spijsvertering 

Zoals we aan het begin van dit artikel ook al aangaven, is het vooral streng aanbevolen om warm water met honing op een lege maag te drinken, net nadat je bent opgestaan. 

 • De spijsverteringssappen in ons lichaam zijn dan namelijk veel ontvankelijker voor de natuurlijke bestanddelen en enzymen die honing bevat. 
 • Het hete water zal ook helpen om delen van gifstoffen die aan de darmwand zijn blijven kleven los te maken, waardoor alle afvalrestjes weg worden geschraapt en het lichaam wordt gezuiverd. 
 • Doordat onze darmen hierdoor schoner zullen zijn en onze maag beschermd wordt, is ons lichaam de rest van de dag veel beter in staat voedsel te verteren en de voedingsstoffen die erin zitten te absorberen. 
 • Natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat honing een natuurlijk antibioticum is, waardoor het ons kan helpen om bacteriën die maaginfecties veroorzaken tegen te gaan. 

Het stimuleert ons immuunsysteem 

Het is belangrijk om aan te geven dat dit natuurlijke middeltje van warm water met honing alleen effectief zal zijn wanneer je het dagelijks consistent inneemt. Dit is de enige manier waarop de geweldige bijdrage van vitamines, mineralen en aminozuren ervoor zal zorgen dat ons systeem geleidelijk sterker wordt. Deze vitamines, mineralen en aminozuren maken ons afweersysteem sterker en gaan pathogenen die ons zwakker kunnen maken tegen. 

Vergeet daarnaast niet dat dit natuurlijke middel ook van binnenuit ons lichaam kan reguleren, waardoor ons lichaam in balans blijft. Een voorbeeld hiervan is het cortisolgehalte in het lichaam om stress te verminderen. 

Het is het daarom waard zo consistent mogelijk te zijn en elke dag een glas warm water met honing te drinken. 

Vermindert de invloed van allergieën 

Honing zal niet helpen om allergieën volledig te laten verdwijnen, maar het kan wel helpen om symptomen als hoest, droge keel en mond, astma en nervositeit te verminderen. 

Bovendien kan het ons beschermen tegen elementen die ons systeem aantasten. 

Warm water met honing en een beetje citroen ontgift ons lichaam 

We weten dat zuiverende middeltjes tegenwoordig erg hip zijn. Wij durven echter met zekerheid te zeggen dat niet één middeltje zo makkelijk te bereiden en zo effectief is als een glas warm water met een beetje honing en het sap van een halve citroen. 

 • Door het citroensap toe te voegen, zal dit middeltje helpen om je lichaam te zuiveren, doordat het de leverfunctie optimaliseert. 
 • Onthoud dat de combinatie van citroensap, honing en heet water bevorderlijk is voor het urineren en de gezondheid van de urinewegen. 

Punten waar je rekening mee moet houden 

Het wordt niet aangeraden om kinderen onder de drie jaar oud honing te geven. 

 • Het is nooit een goed idee om een glas warm water met honing en citroen te drinken als vervanging voor een hele maaltijd en dus ook niet als ontbijt. 
 • Eet daarom twintig minuten nadat je dit middeltje hebt opgedronken een gezond ontbijt . 
 • Voeg de honing nooit aan het water toe wanneer het water nog kookt. Hierdoor zal namelijk de chemische opmaak van de honing veranderen. Het water zou lauwwarm moeten zijn, nooit kokend heet. 
 • Probeer altijd pure biologische honing te kopen. De honing die je in de supermarkt kunt kopen is meestal bewerkt en bevat een hoop toegevoegde suiker.

Bestel hier nu direct echte honing van de imker zonder toevoegingen >>

Bron: Gezonderleven.nl

Ga terug

Reactie toevoegen