Obama brouwt bier met honing van Michelle's bijen

Dat Obama zijn eigen honingbier maakt is al langer bekend. Recent heeft de Amerikaanse president Barack Obama in de keuken van het Witte Huis verteld dat daar voor het eerst sinds president George Washington (1732-1799) bier wordt gebrouwen. Hij liet NBC-presentatrice Savannah Guthrie trots van het brouwsel proeven.

Barack Obama is de eerste president die in het Witte Huis bier brouwt en dat mag iedereen weten. Regelmatig is hij met zijn Honey Ale te zien. Het recept is al een tijd geleden vrijgegeven, maar het belangrijkste ingrediënt is niet in de winkel te verkrijgen. De honing (White House Honey) is namelijk afkomstig van het bijenvolk dat gezellig bij de Obama’s in de tuin woont.

Ontstaan van Obama's honingbier

Honingbier dat de president zelf gebrouwen heeft kwam naar voren toen een voormalig marine soldaat, die de onderscheiding 'Medal of Honor' zou krijgen, liet weten graag met de president bier wilde drinken. Iedereen was erg benieuwd met welk biermerk de president zou toosten. Zijn werd zijn eigen Honey Ale, honingbier.

Bekijk ook:

Voorzitter Thieme van Dierenpartij eet geen honing en eieren meer >>
Regionale honing is gezond >>

Publiciteitstunt van eigen geld

De Obama’s hebben de benodigdheden om bier te kunnen brouwen van hun eigen geld aangeschaft. Uiteraard is dit voor Obama zelf ook een stukje PR, maar hij blijkt vooral een echte bierliefhebber en hobbybrouwer te zijn. Het is niet te verwachten dat een dergelijke campagne snel naar Nederland zal overwaaien, want hoewel er onder 'het torentje' wel ruimte voor zou zijn drinkt Rutte liever wijn dan honingbier

Het intervieuw waarop Obama verteld over bier maken van honing

Brouwerskeuken op achtergrond

Met koks op achtergrond van de 'bierkeuken' besprak Obama alvast kort met de verslaggever van de NBC.

Het interview in de keuken was een voorproefje van een langer interview dat NBC maandag uitzendt. Guthrie liet in de keuken alvast weten dat ze het dan over de internationale politiek wilde hebben: ,,We praten dan over IS (Islamitische Staat) en of die echt op de vlucht is geslagen'', voorspelde Guthrie. In dat interview heeft Obama o.a. bevestigd dat er een 26-jarige Amerikaanse sinds 2013 in handen van IS is.

Het inleidende interview in Obama's keuken werd afgesloten met het proeven van het zelfgebrouwen honingbier.

Ga terug

Reactie toevoegen