Voorzitter Thieme van Partij voor de Dieren eet geen honing meer(!)


bijen partij voor de dieren thieme honing veganist vegetariër radio1Den Haag – Honing is als het aan Marianne Thieme ligt geen optie meer om te consumeren. De voorvrouw van de Dierenpartij heeft na 20 jaar vegetariër te zijn geweest besloten om veganist te worden. Kort gezegd komt het er dus op neer dat alle dierlijke producten voor haar verboden etenswaar zijn. Zo ook honing.

Volgens Thieme zijn alle dierlijke producten als honing, eieren en zuivel ‘verspilling’. De politicus is van mening dat er helemaal ingezet moet worden op produceren van plantaardig voedsel.

Dieet volgens Thieme

Dat voedsel als honing verspilling is maakte Thieme bekend tijdens een boekpresentatie van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijke bureau van haar partij. Het gepresenteerde boek draagt de mening uit dat met name vleesindustrie als vervuilend en inefficiënt beschouwd moeten worden. Daarnaast wordt gesteld dat consumeren van plantaardig voedsel door alle mensen een oplossing vormt voor het wereld voedselprobleem.

Bekijk het radiofragment:
Bekijk ook:
Zo worden honingoverschotten geoogst >>
Honing en kaneel gebruiken? >>

Duurzame oplossing?

Of het niet meer gebruiken van producten als honing altijd een oplossing biedt is te betwijfelen. Radio 1 vroeg aan imker Gerard van de Braak of het gebruik van honing echt vervuiling was. “Het is zo dat bijen een overschot produceren. Op het moment dat deze overschotten groter zijn dan de volken nodig hebben, kan er dus zonder problemen wat afgenomen worden,” volgens van de Braak. “Verder is het zo dat we met bijenvolken actief telers ondersteunen met het bestuiven van bloemen, zodat deze een grotere opbrengst plantaardige voedsel hebben. Een soort wisselwerking dus.”

Politieke stunt

Het lijkt erop dat deze actie bedoeld is om stemmen te werven voor de komende verkiezingen. Of dit een slimme actie is valt te betwijfelen. Volgens  politiek redacteur Pauw, Peter Kee, worden op deze manier alleen maar mensen bereikt die toch al op de Dierenpartij stemmen zouden. “Iets origineels als het in leven roepen van de dierenpolitie zou een beter effect hebben”, aldus de redacteur.

Ga terug

Reactie door Willem Sodenkamp |

Die vrouw spoort niet en zou geen partij mogen leiden.

Reactie door Ferry |

Ik zou dan ook maar stoppen met fruit eten,...... ze moest eens weten hoeveel bijen nodig zijn voor wat fruit.
Na de bestuiving gooi ik dat overschot aan nectar/honing ECHT niet weg......

Reactie toevoegen