Bijenpromotie

Familiedag bij de imker!

Bijenhouden is hot. Bijen zelf trouwens ook. Weet u hoe dat komt? Bijen zijn gewoon ongekend fascinerende wezentjes met een onmisbare functie in de natuur en bij de voedselproductie. Wist u dat er zonder bijen (bijna) geen fruit zou zijn? En ook geen koffie en nog veel meer producten die we dagelijks consumeren?

Bent u benieuwd hoe dit allemaal zit? Kom dan eens samen met de familie, vrienden of bekenden eens een gezellig en leerzaam bezoekje brengen op onze imkerij!

Excursie bij de imker - familiedag - seniorenbezoek - bijen - bezoek bij de imker

We starten altijd na het ontvangst, al dan niet met koffie met gebak, met een boeiende lezing van een klein uurtje. Deze lezing, die rijk geillustreerd is met afbeeldingen en filmjes, leggen wij u in hoofdlijnen uit hoe een bij(envolk) in elkaar zit, waarom bijen zo reuze belangrijk zijn voor de natuur en hoe het komt dat bijen het moeilijk hebben. Na deze lezing houden we een korte drinkpauze, waarin ruimte is om de imker induvidueel nog wat vragen te stellen.

De rondleiding

Na de pauze volgt de rondleiding over het bedrijf. Tijdens deze rondleiding word u meegenomen naar de bijen waar, als de omstandigheden het toe laten, een bijenkast geopend zal worden en de familieleden een kijkje krijgen in de praktijk van het bijenleven. Verder komen alle andere werkzaamheden van de imker onder de aandacht, zoals het oogsten en verwerken van de honing.

Als laatste onderdeel is er een kleine proeverij van diverse producten uit ons assortiment, waarna er nog een mogelijkheid is van bezoek aan onze winkel.

Bovenstaand programma duurt 2 a 2,5 uur.

Workshop na de rondleiding bij de imker: kinderen kunnen kaarsje draaienAanvullend kunnen wij indien gewenst ook verzorgen:

  • Een BBQ of warm/koud buffet facilitairen op ons aangrenzende terrein
  • Bij afronding van het programma een voor u (gepersonaliseerd) potje honing meegeven aan alle familieleden
  • Honing proeverij 'De Luxe'. Maak kennis met 10 verschillende honingvarianten in combinatie met stokbrood en vanille-ijs
  • Speciaal voor de kids: een korte workshop waarin iedereen zijn of haar eigen bijenwas kaarsje mag maken.

 

Wij kunnen groepen tot 30 personen tegelijk facilitairen. Wilt u met meer mensen komen? Geen probleem, dan splitsen we de groep in tweeën.

Geïnteresseerd in een bijenexcursie / rondleiding door de imker vor uw familie uitje? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Ja, ik wil meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave ontvangen

Programmakeuze


Extra opties


Wat is de som van 7 en 4?