Bijenproducten

Soorten honing

streekhoning nederlandse honing kopen uniek product medicinaal tegen hooikoorts bevat pollen koudgeslingerde rauwe honing onbwerkt te koopStreekhoning

De smaak van honing wordt voor een belangrijk deel bepaald door de planten waaruit de nectar wordt gewonnen. Naast gebieden met veel bloemen van 1 soort, plaatsen wij de bijen ook in bepaalde streken waar veel verschillende bloemen bloeien. Zo ontstaat ook de streekhoning. Op diverse locaties op de Veluwe staan onze bijenstanden waarvan wij honing oogsten. Bij iedere oogst is het weer een verrassing hoe de smaak is. Doorgaans is het honing met een milde maar volle smaak. Streekhoning bevat pollen uit de regio, en is mede daardoor voor velen een probaat middel om hooikoorts te onderdrukken!

Foto van bijenvolken op de heide voor winning natuurzuiver onbewerkte bijenhoning van de imker heidehoning

Lees meer over Streekhoning >>

Honing van de Veluwse heide

Heidehoning is een donkere en zeer pittige honing. De nectar die de bijen verzamelen voor het maken van deze honing is afkomstig van de Veluwse heide. Heidehoning is zeer dik van structuur. Niet voor niets wordt heidehoning dan ook vaak genoemd: 'de koning van de honing'.

Lees meer over Heidehoning >>

Honing uit de Betuwe en de Biesbosch

De imkers van De Valksche Bijenhof reizen met de bijenvolken het land door om u de lekkerste honing aan te kunnen bieden. Al vroeg in het voorjaar bloeien in de Betuwe de fruitbomen, waar onze bijen hun bestuivingswerk doen. In deze periode verzamelen onze bijen hier ook de voorjaarshoning. Deze honing heeft een unieke kenmerkende smaak.

Lees meer over Voorjaarshoning >>

In de nazomer verplaatsen wij een deel van de bijenvolken naar de Biesbosch. Hier bloeit onder meer massaal de reuzen-springbalsemien. Midden uit de natuur oogsten wij dus deze 100% pure honing. Deze honing heeft een frisse fruitige smaak, die vooral bij kinderen enorm gewaardeerd wordt. Vandaar de bijnaam ‘kindersnoepjeshoning’.

Lees meer over Biesbosch honing >>

Divers aanbod Nederlandse honing

Naast de genoemde soorten honing hebben wij afhankelijk van het seizoen jaarlijks nog een aantal andere smaken honing in ons assortiment.

Bezoek onze winkel of webshop en laat u deskundig informeren.