Bijenproducten

Soorten honing

Welke soorten Nederlandse honing van de imker kan je kopen?

Je kan bij ons een heel aantal soorten nederlandse honing kopen. Denk aan streekhoning, Veluwse heidehoning, voorjaarshoning, biesboschhoning, lindehoning, esdoornhoning, distelhoning en bloemenhoning. De smaak en eigenschappen van deze unieke soorten Nederlandse honing wordt bepaald door de bloemen die de bijen gebruikt hebben om de nectar van te verzamelen. Onze imkers proberen dit zo goed mogelijk gescheiden te oogsten zodat er een aantal unieke soorten nederlandse honing ontstaan.

streekhoning nederlandse honing kopen uniek product medicinaal tegen hooikoorts bevat pollen koudgeslingerde rauwe honing onbwerkt te koop

Lokale Streekhoning

Lokale streekhoning is een honingsoort die uit één bepaalde regio afkomstig is. De smaak van deze lokale streekhoning wordt voor een belangrijk deel bepaald door de planten waaruit de nectar wordt gewonnen. Naast gebieden met veel bloemen van 1 soort, plaatsen wij de bijen ook in bepaalde streken waar veel verschillende bloemen bloeien. Zo ontstaat er een lokale streekhoning.

Op diverse locaties zoals op de Veluwe, in de Betuwe, de Biesbosch, de Flevopolder enz. hebben wij bijenstanden waar wij honing oogsten. Bij iedere oogst is het weer een verrassing hoe de smaak is. Doorgaans is het honing met een milde maar volle smaak. Streekhoning bevat pollen uit de regio, en is mede daardoor voor velen een probaat middel om hooikoorts te onderdrukken!

Nederlandse Streekhoning kopen >>

Echte Veluwse heidehoning

Foto van bijenvolken op de heide voor winning natuurzuiver onbewerkte bijenhoning van de imker heidehoning

Veluwse heidehoning is een zeer unieke honing. Deze heidehoning heeft prachtig bruin-gouden kleur en heeft een sterke pittige smaak met dito aroma. Echte Veluwse heidehoning kan je gemakkelijk herkennen omdat het doorgaans zo dik is dat je de pot gewoon op de kop kunt houden zonder dat de honing er uit loopt. Niet voor niets wordt heidehoning dan ook vaak genoemd: 'de koning van de honing'.

De nectar die de bijen verzamelen voor het maken van deze honing is afkomstig van de Veluwse heidevelden. Heidehoning is de duurste Nederlandse honing die bij de imker kunt kopen. Dat Veluwse heidehoning zo duur is komt door twee dingen: Ten eerste hebebn we slechts eens in de vijf jaar is er een goede heidehoningoogst. Ten tweede is het slingeren van heidehoning vanwege de dikke structuur veel bewerkelijker dan dan het slingeren van andere honingsoorten.

Veluwse Heidehoning kopen>>

Voorjaarshoning uit de Betuwe en herfsthoning uit de Biesbosch

Voorjaarshoning wordt -de naam zegt het al- door onze bijen gemaakt van bloemen die in het voorjaar bloeien. De meeste Nederlandse voorjaarshoning wordt gemaakt in de Betuwe. Al vroeg in het voorjaar bloeien in de Betuwe duizenden fruitbomen. Al deze bloemen moeten door bijen bestoven worden om uiteindelijk voldoende mooi fruit te kunnen maken. Daarom huren fruittelers onze bijen in om dat o zo belangrijke bestuivingswerk te komen verrichten.

Terwijl de bijen de fruitbomen bestuiven verzamelen zij ook meteen allerlei honing van voorjaarsbloeiers. Denk aan koolzaadhoning, wilgenhoning, fruitbloesemhoning, enz. Soms kunnen wij deze honingsoorten apart oogsten, maar meestal oogsten wij een melange van al deze honingsoorten door elkaar heen. Dit resulteert in een prachtige zijdezachte voorjaarshoning met een unieke kenmerkende smaak.

Nederlandse Voorjaarshoning kopen >>

Biesboschhoning is een heerlijke milde honing met een licht fruitige smaak. Omdat kinderen vanwege de zoetige smaak vaak dol zijn op deze Biesboschhoning noemen we deze honing uit de Biesbsoch ook wel kindersnoepjeshoning. Het mooie van deze milde honing is dat je het heel breed kunt gebruiken omdat het een milde smaak heeft die niet snel overheersend is. Biesboschhoning is dan ookverruit de populairse Nederlandse honing die als beste getest is in 2019, 2021 en 2022!

Om Bieboschhoning te verkrijgen verplaatsen onze imkers in de nazomer een deel van de bijenvolken naar de Biesbosch. Hier bloeit onder meer massaal de reuzenspringbalsemien die de bijen hoofdzakelijk gebruiken voor het maken van Biesboschhoning. Feitelijk zouden we deze honing uit de Biesbosch dus ook balsemienhoning kunnen noemen.  Midden uit de natuur oogsten wij dus deze 100% pure Biesbosch honing. 

Biesbosch honing kopen >>

Nederlandse bloemenhoning en overige Nederlandse honing

Nederlandse bloemenhoning is voornamelijk afkomstig van heel veel verschillende bloemen uit de Nederlandse natuur. Omdat er nectar van talloze soorten bloemen in deze honing zit noemen we dit een multi florale honing. Het mooie van deze bloemenhoning is dat het ieder jaar weer een andere smaak heeft. De smaak van Nederlandse bloemenhoning kan zelfs per pot verschillend zijn!

Nederlandse bloemenhoning is van uitstekende kwaliteit. Vanzelfsprekend is het een onbewerkte en onverhitte honing zonder toevoegingen als geraffineerde suikers. Nederlandse bloemenhoning is vanzelfsprekend wel duurder dan de bloemenhoning uit de supermarkt. Dat Nederlandse bloemenhoning duurder is dan gewone bloemenhoning uit de supermarkt heeft vooral te maken met de betere kwaliteit en de beschikbaarheid. 

Nederlandse bloemenhoning kopen >>

Naast de genoemde honingsoorten zijn er regelmatig nog meer honingsoorten beschikbaar die we niet ieder seizoen kunnen oogsten. Denk hierbij aan Nederlandse boshoning, esdoornhoning, frambozenhoning, lindehoning, herfsthoning, polderhoning, kastanjehoning, bramenhoning en Valleihoning. 

Bekijk alle soorten rauwe honing >>

Speciale buitenlandse honing uit de EU

Naast Nederlandse honing kunt u tegenwoordiug ook eerlijke buitenlandse honing kopen die gemaakt wordt door betrouwbare collega imkers in de EU. Dit gaat dan vooral om honingsoorten die we in Nederland niet kunnen maken omdat in ons land bepaalde bloemensoorten niet of onvoldoende voorkomen. Soorten honing als eucalyptushoning, sinaasappelhoning, tijmhoning, yucatanhoning, woudhoning, lavendelhoning, rozemarijnhoning en berghoning kan je dus gewoon bij ons bestellen, maar hebben we niet zelf geproduceerd.

EU honing die we van buitenlandse imkers inkopen voldoet in principe aan dezelfde kwaliteitsnormen als onze Nederlandse honingsoorten. Hoewel de imkers die deze honing oogsten echt betrouwbaar zijn, wordt voor de zekerheid van de ingekochte honing toch een analyse gemaakt in het laboratorium om de kwaliteit te bewaken en om te kijken of het geen residuen bevat van chemische middellen.

Bekijk alle soorten EU honing >>

Alles bij elkaar kan je bij ons meer dan 50 soorten Nederlandse en buitenlandse EU honing kopen. Wij zijn marktleider in Nederland als het gaat over kwaliteitshoning, we zijn dus echte honingspecialisten!

Bezoek onze honingwinkel of webshop en laat u deskundig informeren.