Bijenproducten

Imkerij De Valksche Bijenhof, imkers met passie voor honing en bijen!

Echte rauwe honing kopen bij de imker
Diverse soorten verse rauwe honing van de imker kunt u bij ons kopen

Honing oogsten en bijenzwemen vangen. En o ja, het gaat toch slecht met de bijen? Dat is wat veel mensen denken als er over bijen gesproken wordt. En ja, die reacties zijn begrijpelijk. Maar bijen houden is zo veel meer dan alleen het oogsten van een heerlijke pot rauwe honing van de imker!

Al sinds 2007 heeft oprichter van De Valksche Bijenhof Gerard van de Braak enkele bijenvolken. Wat begonnen is als een hobby zoals dat van 10.000 andere imkers, is het uitgegroeid tot dagtaak. Plus nog een beetje. Want, na de eerste jaren alleen het bedrijf gerund te hebben, bestaat het team inmiddels uit 4 mensen. En dat allemaal om een pot rauwe honing?

Bijen, onmisbare schakel in de voedselketen

tl_files/Foto's galerij/Tekstfoto's/Honing-kopen-bij-de-imker-rauwe-honing.pngNee, bij De Valksche Bijenhof draait het om de bijen. De bijen, die onmisbaar zijn in de natuur, maar ook in de landbouw en fruitteelt! Bijen voeren namelijk ontzettend belangrijk werk uit, bijvoorbeeld in de boomgaarden. Ze zorgen er voor dat er tijdens de bloembezoeken bevruchting plaats vindt.

Zonder onze bijen dus geen (of weinig) bessen, aardbeien, appels peren en kersen. Daarom plaatsen wij jaarlijks meer dan 200 bijenvolken in de boomgaarden in de Betuwe. 
En de beloning? We mogen naderhand vaak heerlijke voorjaarshoning terug krijgen van de bijen!

Respect voor de bijen

"Het welzijn van de bijen staat bij ons altijd voorop!"

Bijen zijn kwetsbaar. Mede door een parastierende mijt en verschraling van biodiversiteit hebben bijen het moeilijk. Zonder een uitstekende verzorging door onze imkers, zullen er veel bijen dood gaan. Daarom staat bij De Valksche Bijenhof ook altijd het welzijn van de bijen hoog in het vaandel! 

Honing, bijen, bestuiving en bijenproducten

De Valksche Bijenhof houd zich dus bezig met verschillende zaken:

  • Zorgen voor een goede bestuiving van fruitgewassen door honingbijen
  • Oogsten en verwerken van rauwe honing
  • Kweken van bijenvolken en koninginnen
  • Het maken en verkopen van propolis producten en stuifmeel (pollen)
  • Ontwikkelen van gezonde producten op basis van Nederlandse honing

Zonder goede verzorging van ons als imkers, hebben bijen geen overlevingskansen meer in ons land. Wij nodigen u van harte uit ons werk te steunen. Dit kunt u doen door bij ons de echte pure honing te kopen

Steun ons in onze winkel of eenvoudig in de webshop HONINGonline.nl