Bijenproducten

Rauwe onbewerkte honing

Rauwe honing zonder toevoegingen en suikers van de imker. Nederlandse honing online bestellen via de webshopHoning van De Valksche Bijenhof is een zuiver natuurproduct, van eigen bodem. Honing wordt gemaakt door bijen uit de nectar van bloemen. Aan onze honing wordt niets toegevoegd. De honing gaat als het uit de raten gehaald is rechtstreeks in de pot. Dat is rauwe honing!

Honing die 100% door bijen gemaakt wordt is afkomstig uit bloemen. De nectar uit de bloemen wordt door de bijen ingedikt en voorzien van zeer waardevolle enzymen. Deze enzymen dragen bij aan de medicinale kracht van honing. 

Rauwe honing is van nature vloeibaar. Na een aantal weken of maanden kan honing gaan kristalliseren. Gekristalliseerde honing verandert alleen van structuur, de smaak en kwaliteit blijven gelijk.

Een snelle kristallisatie van honing is een bewijs dat de kwaliteit goed is. Het is echter niet altijd gewenst! U kunt de gekristalliseerde honing zonder verlies van kwaliteit weer vloeibaar te maken door deze tot maximaal 40º Celsius te verwarmen (niet in de magnetron). De natuurlijke enzymen blijven zo behouden. Bij imkerij De Valksche Bijenhof is de honing dan ook altijd onverhit!

Rauwe honing kopen van de imker. Waar te koop? Honing online bestellen. Suikervrij

Honing is een hygroscopisch product. Dat wil zeggen dat het de neiging heeft vocht uit de omgeving aan te trekken. Hierdoor ontneemt het bacteriën een essentieel onderdeel uit de voedingsbodem. De bacterieremmende enzymen die onze honing bevat zorgen ervoor dat wondjes vrijwel zonder te ontsteken kunnen genezen.

"Algemeen bekend is het gebruik van honing als probaat middel bij verkoudheid en keelproblemen. Honing verzacht en onderdrukt de pijn, en kan eraan bijdragen het genezingsproces aanzienlijk te verkorten."

Rauwe honing als gezonde zoetstof

Rauwe honing is een puur, natuurlijk en hoogwaardig voedingsmiddel. Het is licht verteerbaar en ook bruikbaar als schoonheids- en geneesmiddel en is vrij van bacteriën.

Honing bevat behoorlijk veel calorieën in de vorm van druivensuiker, circa 320 calorieën (1340kJ) per 100 gram. Deze calorieën zijn direct om te zetten in energie (zeer populair onder sporters). Als smaakbeleving is de zoetkracht van honing ongeveer 200 keer groter dan van kristalsuiker. Daarnaast is het ook nog eens veel gezonder!

Honing tegen hooikoorts en verkoudheid

Veel mensen met de stuifmeelallergie hooikoorts hebben baat bij gebruik van streekeigen honing. In deze honing bevinden zig duizenden stuifmeelkorreltjes, die uitsluitend zichtbaar zijn met de microscoop. Dagelijks een eetlepel van deze honing te eten zorgt ervoor dat uw lichaam de pollen niet meer als vreemd herkent. Als er dan een grote pollendruk is in de natuur, zal het lichaam daar minder heftig op kunnen reageren.

Bestel hier Streekhoning tegen hooikoortsklachten >>

Al eeuwen geleden werden de heilzame werkingen van honing reeds beschreven. Mensen die verkouden zijn ervaren dikwijls een verruimende werking bij het gebruik van onbewerkte honing. Lees meer >>

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar aanleiding van recent onderzoek in het AMC zijn onderstaande artikelen verschenen:

 • Medical-Grade Honey Kills Antibiotic-Resistant Bacteria In Vitro and Eradicates Skin Colonization, artikel in CID naar aanleiding van onderzoek in het AMC, juni 2008. Download pdf.
 • Honey of a healer fights bacteria when drugs don't. 
  Daily Health Blog van Barton Publishing, juli 2008. Download pdf.
 • Honey eliminates refractory skin-colonizing bacteria. 
  Reuters Health, juni 2008. Download pdf.
 • How sweet it is: Honey shows promise in eradicating bacteria, speeding wound healing. DermatologyTimes juli 2008. Download pdf.
 • Honey eliminates stubborn skin microbes. 
  MindFood, juni 2008. Download pdf.
 • Pseudomonas aeruginosa. 
  Vermelding en artikel in Wikipedia. Download pdf.
 • Honey eliminates stubborn skin microbes. 
  Revolution Health, juni 2008. Download pdf.