Bijenproducten

Propolis, een natuurlijk antibiotica?

Propolis is een soort balsem, ook wel kithars genoemd, die door de bijen wordt verzameld van knoppen van bomen en bladeren. De bijen mengen de verzamelde hars met bestanddelen van stuifmeel en bijenwas en voegen er verschillende soorten buitengewoon werkzame enzymen aan toe. Hierdoor ontstaat een antibacteriële werking. Propolis wordt dan ook wel als natuurlijk antibioticum gezien. 

Bestrijding mogelijke ziektenkiemen door propolis

Propolis bestrijdt zeer selectief schimmels en virussen. Daarom is het gebruik van propolis door mensen met ziekten die veroorzaakt zijn door chronische ontstekingen dan ook zeer aan te bevelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekte van crohn, blaasontsteking, chronische luchtwegklachten enz. Een bijkomend voordeel bij gebruik van propolis is dat de normale bacteriën die bijvoorbeeld zo’n belangrijke functie hebben in de darmflora, niet aangetast worden.

Bij gebruik van propolis zal men merken dat verkoudheden veel minder of in geringere hevigheid optreden. Men voelt zich beter en infectieziekten krijgen minder kans. Mensen met huidaandoeningen als eczeem e.d. ondervinden ook veel baat bij het gebruik van propoliszalf.

Gebruik van propolis

kittende bijen met propolis bij met propolis aan poten

Als u propolis gaat gebruiken, is het belangrijk te weten welk propolis-product u het beste kunt nemen. Als je advies wil om het juiste propolisproduct te kiezen, kan je gebruik maken van onze keuzehulp pagina.

Voor inwendig gebruik kunt u kiezen uit: propoliscapsules, propolispoeder, propolistinctuur, propolis neusspray, propolistandpasta, een inhaler met propolisspray en proplissiroop.

Voor uitwendig gebruik kunt u kiezen uit: propolistinctuur, olie, propolisspray, propliszalf, propoliscrème, propolisshampoo en propoliszeep

Standaard hebben wij tinctuur, zalf en capsules in ons assortiment. U kunt deze propolis tinctuur en propoliszalf nu eenvoudig online bestellen in onze webshop

Als u meer informatie wilt Bezoek onze winkel>> en laat u voorlichten door onze winkelmedewerker wat bij u het beste past.

Bekijk hier het  overzicht van onze propolisproducten >> 

 

 Gebruiksaanwijzing propolis >> 

Dosering propolis tinctuur