Bijenproducten

Propolis, een natuurlijk antibiotica?

Propolis is een soort balsem, ook wel kithars genoemd, die door de bijen wordt verzameld van knoppen van bomen en bladeren. De bijen mengen de verzamelde hars met bestanddelen van stuifmeel en bijenwas en voegen er verschillende soorten buitengewoon werkzame enzymen aan toe. Hierdoor ontstaat een antibacteriële werking. Propolis wordt dan ook wel als natuurlijk antibioticum gezien. 

Bestrijding mogelijke ziektenkiemen

Het is gebleken dat propolis zeer selectief schimmels en virussen bestrijdt die ook mensen kunnen bedreigen. Een bijkomend voordeel bij gebruik van propolis is dat de normale bacteriën die bijvoorbeeld zo’n belangrijke functie hebben in de darmflora, niet aangetast worden.

Bij gebruik van propolis zal men merken dat verkoudheden veel minder of in geringere hevigheid optreden. Men voelt zich beter en infectieziekten krijgen minder kans. Mensen met huidaandoeningen als eczeem e.d. ondervinden ook veel baat bij het gebruik van propolis.

Gebruik van propolis

kittende bijen met propolis bij met propolis aan poten

Als u propolis gaat gebruiken, is het belangrijk te weten welk propolis-product u het beste kunt nemen. Voor inwendig gebruik kunt u kiezen uit: propolis-capsules, granulaat, tabletten, tinctuur, neusdruppels, inhaler en siroop. Voor uitwendig gebruik kunt u kiezen uit: propolis-tinctuur, olie, spray, zalf en voetbalsem. Download hieronder onze folder om te zien welk van onze producten het beste bij u past en hoe het toe te dienen is

Standaard hebben wij tinctuur, zalf en capsules in ons assortiment. U kunt deze propolis tinctuur en propoliszalf nu eenvoudig online bestellen in onze webshop >> Als u meer informatie wilt Bezoek onze winkel>> en laat u voorlichten door onze winkelmedewerker wat bij u het beste past.

Dosering propolis tinctuur