Bijenproducten

Echte honing

Echte honing van de imker. Raathoning mag met recht wel zo genoemd worden! Bij het winnen van raathoning speelt de mensheid een minimale rol: het uitsnijden en in een bakje doen is alles. Omdat het verkrijgen van raathoning relatief lastiger en duurder is, zijn er maar weinig imkers die dit doen. Wij vinden het zo'n bijzonder product, dat we het juist wel in het assortiment hebben! 

Echte raathoning bestellen >>

raathoning in bakje kopen natuur zuiver door bijen gewonnen echte honing van de imker RAATHONING te koop. rauwe honing

Honing is een belangrijk voedingsmiddel voor bijen en hun broed. Eigenlijk is honing de wintervoorraad van een bijenvolk. Honingbijen verzamelen nectar van allerlei bloemen en slaan dit op in cellen. Een hoeveelheid cellen bij elkaar wordt de ‘raat‘ genoemd. De bijen produceren raten volledig zelf van zuivere bijenwas. Alleen deze raat kan met de honing die erin zit volledig gegeten worden. Honing in de raat is erg gezond. Deze raathoning heeft ook net iets meer ‘body’dan andere varianten. Deze honing is dan ook wel de beste klasse, het is zulke pure honing!

Koudgeslingerde honing

Honing in de raat die slechts deels door de bijen gebouwd is, wordt er uit geslingerd. Eerst worden met behulp van een speciale vork de verzegeling van bijenwas verwijderd. Daarna gaan de met honing gevulde raten in een soort grote centrifuge. Door de centrifugale kracht slingert deze honing naar buiten. Na een zeefproces komt deze honing vervolgens in de pot terecht. Let wel, de honing wordt bij ons nooit verhit en er wordt niets aan toegevoegd. Daarom heet dit in de volksmond meestal koudgeslingerde rauwe honing.

Cremehoning

Sommige honingsoorten kristalliseren zo snel en worden zo hard, dat wij ervoor kiezen om ze als crèmehoning te bereiden. Crèmehoning is fijn gekristalliseerde, maar wel smeerbaar honing. Deze structuur wordt zonder toevoegingen gemaakt door de honing een periode telkens een korte tijd te mixen. De smaak veranderd hierdoor niet, de smaakbeleving wel. Klik hier>> om crèmehoning te bestellen.

Vloeibare honing

Natuurlijk hebben wij ook een ruim assortiment met vloeibare soorten honing. Deze honing is net als de crèmehoning goed smeerbaar. Mocht er kristallisatie optreden na verloop van tijd, betekend dit niet dat het niet meer eetbaar is. De smaak en kwaliteit van de honing blijven gelijk als tevoren. De gekristalliseerde honing is weer vloeibaar te maken door het au-bain-marie te verwarmen tot max 40 graden.

Bezoek onze winkel >> en maak kennis met onze unieke honing!