Bijenproducten

Stuifmeel verzameld door bijen

Voor honingbijen is stuifmeel een onmisbare voedselbron. Net zoals het voor mensen goed is gevarieerd te eten, geldt dit ook voor bijen. Daarom zullen de bijen van nature proberen van verschillende bloemen hun stuifmeel te betrekken, met als gevolg dat het verzamelde stuifmeel allerlei kleuren kan bevatten.

De bestanddelen van stuifmeel zijn niet alleen van vitaal belang voor de bijen, maar ook voor mensen. Stuifmeel bevat talrijke essentiële voedingsstoffen zoals: mineralen (o.a. calcium, kalium, magnesium en ijzer), koolhydraten en eiwitten. Een gedoseerde inname van deze stoffen kan bijdragen aan uw gezondheid.

Mensen met vermoeidheidsklachten kunnen door de activerende werking baat hebben bij het gebruik van stuifmeel. Ook heeft stuifmeel een maagversterkende werking en ondersteunt het door zijn rijke samenstelling de spijsvertering.

"Stuifmeel bevat talrijke essentiële voedingsstoffen zoals:
mineralen (o.a. calcium, kalium, magnesium en ijzer), koolhydraten en eiwitten."

Stuifmeel in de honing tegen hooikoorts

Honingbijen zijn harige insecten, die tijdens het zuigen van nectar als vanzelf ook stuifmeel aan de pootjes en in de haren meenemen naar de kast. Hierdoor bevat honing ook een percentage stuifmeel. In de buitenlucht zweven in bepaalde tijden van het jaar miljoenen stuifmeelkorrels. Deze zorgen bij hooikoortspatiënten voor een allergische reactie. Door onze Nederlandse honing te eten, krijgt u ook stuifmeel binnen waarmee u dagelijks geconfronteerd kan worden. Daarom kunnen patiënten met hooikoorts baat hebben bij gebruik van onze honing.

Meer informatie over propolis tinctuur en zalf download:

application/pdf Bijenproducteninfo.pdf (6.6 MB)