Bijenvoorlichting

bijen-voorlichting

Zelf imker worden iets voor u?

Een bijenvolk houden, het imkeren, om te ontspannen. Toegegeven, het klinkt paradoxaal. Hoe is het nu mogelijk een rustgevende werking te creëren door te werken met een kolonie van duizenden ijverige insecten?

Bijen dwingen u rustig met hen te werken. Bent u relaxed, dan zullen zij dat ook zijn. Een prachtige wisselwerking en tevens een graadmeter van uw gemoedstoestand.

Imker zijn is laagdrempelig

Om zelf als imker zelf met bijen aan de slag te gaan is puur genieten. Ook zijn er nauwelijks grote obstakels. Met een beetje kennis, passie voor natuur, goede mentor en een basiscursus bijenhouden bent u al een heel eind op weg!

Wordt lid van een bijenvereniging bij u in de buurt, koop een startpakket van imkerbenodigdheden en u bent er klaar voor..  .. of toch niet!? Inderdaad, wat u nog mist is een bijenvolk met haar behuizing.

Zachtaardige bijen kopen beginnende imker buckfast bijenZachtaardige bijen kopen

Als starter is het van belang dat u met bijen begint die gemakkelijk te handhaven zijn. Daarom is het aan te bevelen om te starten met een bijenras dat niet steeklustig is, en wat niet snel uitzwermd. Op De Valksche Bijenhof worden speciaal van deze volkjes gekweekt, waarmee u als startend imker een goed begin kunt maken. Mocht u geïnteresseerd zijn in zo'n bijenvolk, neem dan contact met ons op.

Degelijke en gangbare bijenkast

Daarnaast is een goede en degelijke behuizing noodzakelijk. Van groot belang is dat u start met een in Nederland gangbaar systeem van maten, zodat u bij aan- en verkoop van nieuw (bijen)materiaal niet met het probleem te maken krijgt dat zaken niet compatible zijn. Door ons is een lichtgewicht kunststof bijenkast ontwikkeld, de i-bee kast, Met deze compatible duurzame bijenkast kunt u een prima start maken waar u nog jaren mee vooruit kunt als hobby imker. 

Zie hier voor meer info.