Bijenpromotie

Excursie bij de imker voor scholen

Bijen en imkeren is ontzettend interessant voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Vrijwel alle scholen besteden jaarlijks wel in een van de onderwijslagen aandacht aan het bijenhouden. Aansluitend hieraan hebben wij van imkerij De Valksche Bijenhof een speciaal educatieve excursie ontwikkeld.

Leerlingen op bezoek bij de imker, excursie honingbijen, bijen kijken, bijenkorf

Wij kunnen groepen ontvangen van maximaal 35 kinderen + 5 volwassen personen tegelijk. Scholen hebben bij ons 2 mogelijkheden:

  • Theorie verhaal van de imker (bovenbouw/voortgezet onderwijs) of bekijken video 'De bij en wij' (onderbouw) + een rondleiding. Voor dit educatieve programma is geen basiskennis van de leerling vereist. Duur: 2,5 uur
  • Rondleiding langs de bijen door een van onze imkers, aansluitend op de op school behandelde theorie. Duur: 1 uur

De rondleiding

Tijdens deze rondleiding worden de leerlingen meegenomen naar de bijen waar, als de omstandigheden het toe laten, een bijenkast geopend zal worden en de leerlingen een kijkje krijgen in de praktijk van het bijenleven. Verder komen alle andere werkzaamheden van de imker onder de aandacht, zoals het oogsten en verwerken van de honing.

Leerlingen proeven honing bij excursie imkerij. Imker verzorgt educatieve rondleidingAanvullend kunnen wij indien gewenst ook verzorgen:

  • Bij afronding van het programma een voor u (gepersonaliseerd) potje honing meegeven aan alle familieleden
  • Honingproeverij: de leerlingen krijgen 5 verschillende soorten honing te proeven, met hierbij een vragenlijstje over de bevindingen.
  • Speciaal voor kinderen basisonderwijs: een korte workshop waarin iedereen zijn of haar eigen bijenwas kaarsje mag maken.

Geïnteresseerd in een bijenexcursie / rondleiding door de imker voor uw leerlingen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Ja, ik wil meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave ontvangenGewenste excursie

Extra opties


Bereken het volgende: 8 plus 4.