Lok uw tuin vol met insecten

bloementuin vol bloeiende drachtplanten voor bijen, hommels, vlinders en andere insectenNIEUW: Speciaal bijenmengsel Klik hier voor info >>
Insecten als bijen, hommels en vlinders zijn in iedere tuin een 'must-have'. Het rustgevende gezoem van bijtjes en hommels die ijverig nectar verzamelen en fladderende vlinders met wonderlijke kleuren in de tuin zal iedereen aanspreken. Maar het is ook van groot belang dat dergelijke tuinen er zijn. Door mono-culturen in Nederland is er voor deze insecten een schaarste van divers voedsel, waaraan de populaties te lijden hebben. Help dus mee de bijen beschermen!

Zet drachtplanten in uw tuin

Bloemen met een toegekende meerwaarde voor insecten worden 'drachtplanten' genoemd. Niet ieder bloemetje dat bloeit heeft voor ieder insect een toegevoegde waarde. Zo zult u bijvoorbeeld op ijzerhart wel vlinders maar geen bijen aantreffen, en op de campanula het omgekeerde.

"Geniet van voorjaar tot en met najaar van een
bloemenzee vol bijen, vlinders en hommels"

Laat De Valksche Bijenhof uw bijentuin creëren:

  • Uitstekende kwaliteit  -  nette prijzen

  • Klantgericht & duidelijke communicatie

  • All-round

  • Bijenvriendelijk

  • Jarenlange ervaring en kennis van zaken

  • Actief in heel Nederland

Een goede mix van drachtplanten in uw tuin vraagt dus om wel specifieke kennis. Ook moet er rekening gehouden worden met overlapping van bloeitijden, om een jaarrond dracht te creëeren voor vlinders bijen en hommels.

Hulp en advies bij maken van een bijentuin

Een goed plantenplan voor een bijentuin maken is dus vakmanschap. Bent u van plan de tuin op de schop te nemen, dan kan De Valksche Bijenhof u hierbij helpen; oprichter Gerard van de Braak kan als ervaren tuinontwerper voor u een stijlvol tuinontwerp en/of beplantingsplan met karakter maken.

Wij beschikken over lijsten met vrijwel alle plantensoorten met daarin opgenomen de nectar- en pollenwaarden voor insecten. Hierdoor zijn wij in staat een tuin zodanig in te richten dat het de overlevingskansen voor bijen vergroot.

Uiteraard kunt u rekenen op een passend ontwerp, conform uw wensen en zodanig dat de tuin samen met uw woning een prachtig geheel vormt die bij uw stijl past.

Planten en aanleg van uw bijentuin

Nadat de tuin ontworpen is komt de aanlegfase. Ook hierin kunnen wij voor u een waardevolle partner zijn. Met een vaste hovenier en plantenleverancier kunnen wij complete tuinen realiseren inclusief erfafscheidingen, grond- en straatwerk, pergola's en tuinhuisjes. Wij staan garant dat er kwalitatief uitstekend werk geleverd wordt en dat de juiste plantensoorten aangeplant worden.

 

Een 'bijentuin iets voor u? Laat u door ons ad-

viseren, neem daarvoor contact met ons op.

Tekening plantenplan van een bijentuin met veel drachtplanten en bijvriendelijk lokt veel insecten