Bijenpromotie

Bezoek aan de imker: het uitje voor senioren en andere reisgezelschappen

Groep-vrouwen-vereniging-senioren-excursie-bezoek-bij-de-imker

 Groot parkeerterrein 

⟩ Rolstoelvriendelijk 

⟩ Openbaar vervoer stopt voor de deur 

"Bijen houden". Een term, waarover langheen iets stoffigs lag. Bijenhouden is iets van vroeger, zo werd veelal gezegd. En hoewel er tegenwoordig ook veel jonge imkers zijn, zit er een kern van waarheid in. Hoe zit het toch precies?

Speciaal voor reisgezelschappen en groepen zoals senioren, vrouwenverenigingnen, enz. hebben we een mooi informatief programma. Bezoek onze typische Veluwse imkerij en laat u door de imker meenemen in de geschiedenis en het voortbestaan van een bijenvolk. 

We starten altijd na het ontvangst, al dan niet met koffie met gebak, met een boeiende lezing. Deze lezing, die rijk geillustreerd is met afbeeldingen en filmjes, leggen wij u in hoofdlijnen uit hoe een bij(envolk) in elkaar zit, waarom bijen zo reuze belangrijk zijn voor de natuur en hoe de Veluwse imkerij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Na deze lezing houden we een korte drinkpauze, waarin ruimte is om de imker induvidueel nog wat vragen te stellen.

De rondleiding

Na de pauze volgt de rondleiding over de imkerij. Tijdens deze rondleiding word u door de imker meegenomen naar de bijen waar, als de omstandigheden het toe laten, een bijenkast geopend zal worden en u een kijkje krijgt in de praktijk van het bijenleven.

Verder komen alle andere werkzaamheden van de imker onder de aandacht, zoals het oogsten en verwerken van de honing.

Als laatste onderdeel is er een kleine proeverij van diverse producten uit ons assortiment, waarna er nog een mogelijkheid is van bezoek aan onze winkel.

Bovenstaand programma duurt 2 a 2,5 uur.

Vrouwen vereniging excursie senioren bij de imker over honing bijen

Aanvullend kunnen wij indien gewenst ook verzorgen:

  • Een BBQ of warm/koud buffet facilitairen op ons aangrenzende terrein
  • Bij afronding van het programma een voor u (gepersonaliseerd) potje honing meegeven aan alle groepsleden
  • Honing proeverij 'De Luxe'. Maak kennis met 10 verschillende honingvarianten in combinatie met stokbrood en vanille-ijs 
  • Een korte workshop (ca 10 minuten) waarin iedereen zijn of haar eigen bijenwas kaarsje mag maken.

Wij kunnen groepen tot 30 personen tegelijk facilitairen. Wilt u met meer mensen komen? Geen probleem, dan splitsen we de groep in tweeën.

Geïnteresseerd in een bijenexcursie / rondleiding door de imker vor uw familie uitje? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Ja, ik wil meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave ontvangen

Programmakeuze


Extra opties


Bereken het volgende: 6 plus 7.