Bijenproducten

Manukahoning of imkerhoning kopen?

BESTEL HIER DIRECT NEDERLANDSE IMKERHONING >>

Manukahoning. Peperduur en heel gezond. De beste honing die er is. Of toch niet?

Laat u niets wijs maken. Onderzoek toont aan dat Nederlandse imkerhoning op veel ontstekingsvormen een heilzamer effect heeft dan Manukahoning.

Manukahoning is dan ook vooral een marketingconcept wat erg goed aanslaat. En waar ook nog eens flink mee gefraudeerd wordt!

Waarom is Manukahoning zo gezond?

Pure Manukahoning is goede honing met beschreven heilzame eigenschappen. Manuka honing bevat hoge concentraties methylglyoxal in vergelijking met andere producten. Methylglyoxal is een stof wat bestand is tegen hitte, lichaamsvocht, licht en enzymactiviteiten. De concentratie in de honing verschilt van jaar tot jaar. Daarom moet elke partij Manukahoning getest worden op het methylglyoxalgehalte.

Alleen is er geen zekerheid of methylglyoxal wel veilig is. Er is nog niet genoeg onderzoek gedaan naar de veiligheid ervan. Men weet ook nog niet precies wat voor positief of negatief effect methylglyoxal heeft op het lichaam. 

Uit onderzoek is gebleken dat methylglyoxal tegen de volgende bacteriën werkt:

- Helicobacter pylori (maagzweer en zweren in de twaalfvingerige darm) 
- Staphylococcus aureus of MRSA (eer resistent voor de meeste antibiotica) 
- Escherichia coli (voedselvergiftiging)
- Streptococcus pyogenes (keelpijn) 

Manukahoning of imkerhoning kopen voor de Antibacteriële werking??

Onderzoekers hebben een aantal onderzoeken uitgevoerd, waarbij Nederlandse imkerhoning (heidehoning) vergeleken werd met Manukahoning. Uit de onderzoeksresultaten van diverse proefopstellingen bleek dat de Nederlandse imkerhoning effectiever bacteriën, en dus ontstekingen, bestreed en afremde dan de Manuka honing

Conclusies onderzoek Manukahoning versus imkerhoning

Honing met net aangebrachte bacteriën 

De imkerhoning heeft de beste antibacteriële werking, bij de drie gebruikte bacteriën en alleen bij de methode met nog niet gegroeide bacteriën. Revamil- en Medihoneyzalf werken beide niet, bij beide methoden. 

Antibacteriële werking honingsoorten t.o.v. de tijd 

Met de resultaten kan gezegd worden dat de honingsoorten een effect hebben op E. coli en S. aureus na 24 uur. De honingsoorten hebben na 24 uur geen effect op S. pyogenes

Manukahoning-bestellen-in-webshop-honingonline-heidehoning

Direct pure Heidehoning bestellen

De conclusie is dat imkerhoning de beste antibacteriële werking heeft op E. coli, S. aureus en S. pyogenes. De verwachting was echter dat juist de medische honing de beste antibacteriële werking zou hebben.

De imkerhoning had ook de grootste remcirkels. De honingsoorten hebben bij E. coli en S. aureus wel effect na 24 uur, maar bij S. pyogenes niet.

Onderstaand het onderzoek naar werking van Manukahoning versus Heidehoning