Bijenproducten

Rauwe Honing van de imker, propolis en nog veel meer..

Echte rauwe honing van de imker kopen of bestellen

Honing van de imker is wel een van de meest bekende producten dat door de bijen van onze imkerij gemaakt worden. U kunt bij ons iedere dag verse honing bestellen, afkomstig uit onze eigen imkerij.

Wij hebben controle over het hele proces vanuit de bijenkast tot een pot honing bij u thuis afgeleverd. Zodoende kunnen wij u rauwe onbewerkte honing zonder toevoegingen garanderen. Deze honing kunt u kopen in onze winkel of laat het thuis bezorgen vanuit onze webshop.

Propolis, een natuurlijk 'antibioticum

propolis van de imker kopen als natuurlijke antibioticaNaast honing maken bijen ook propolis. Deze propolis is een product waar bijen de bijenwoning steriel mee houden. Het heeft een sterke antibacteriële werking. Het wordt dan ook vaak een natuurlijke antibiotica genoemd. Propolis kan o.a.toegepast worden als een weerstandverbeteraar, op wondjes en bij allerlei chronische ontstekingsvormen.

Lees hier alles over propolis

Honing met kaneel

Honing van de imker, rechtstreeks uit de bijenkast, is bekend om de vele heilzame werkingen. De combinatie met kaneel geeft nog weer extra heilzame werkingen, zo geven diverse bronnen aan. Het is dan wel zaak de juiste verhoudingen te gebruiken.

Wij van De Valksche Bijenhof hebben een speciale mix gemaakt van honing met Ceylon kaneel. Zo heb je gegarandeerd de beste honing met de juiste kaneelsoort in de goede verhoudingen.

Lees meer over Honing met Kaneel

Keelgelei: hét product tegen keelpijn en verkoudheid

Gebruik honing Keelgelei tegen verkoudheid en hoest, kriebelhoest en griepKeelgelei is een uniek product, dat door De Valksche Bijenhof zelf is ontwikkeld. De basis vormt rauwe honing, onverhit. Dit wordt gecombineerd met ander heilzame produtcen waarvan al jarenlang de gunstige werking bij luchtwegproblemen beschreven is. O.a. steranijs, zoethoutwortelextract, pepermuntolie, anijs, anijsolie, en eucalyptusolie.

Lees meer informatie over de Keelgelei

Stuifmeel of bijenpollen kopen?

De bestanddelen van stuifmeel zijn niet alleen van vitaal belang voor de bijen, maar ook voor mensen. Stuifmeel bevat talrijke essentiële voedingsstoffen zoals: mineralen (o.a. calcium, kalium, magnesium en ijzer), koolhydraten en eiwitten. Een gedoseerde inname van deze stoffen kan bijdragen aan uw gezondheid.

Mensen met vermoeidheidsklachten kunnen door de activerende werking baat hebben bij het gebruik van stuifmeel. Ook heeft stuifmeel een maagversterkende werking en ondersteunt het door zijn rijke samenstelling de spijsvertering.

Lees meer over het gebruik van stuifmeel of bijenpollen

Honing met cacao

Honing met cacao is een nieuw product van imkerij De Valksche Bijenhof. Raw Cacao is een superfood. Echter, in het standaard proces van chocolade maken worden cacaobonen onder hoge temperaturen vermalen. Hierdoor gaat een groot deel van de werking verloren.

Honing - Cacao is een mengsel van rauwe honing met onder lage temperatuur gemalen cacaobonen. Doordat er geen vetten of suikers aan toegevoegd worden, is het gewoon een super gezode superfood, en nog eens heerlijk van smaak ook!

Lees meer over Honing met Cacao